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ワークショップレッスン:2月24日(月祝)10:00-14:00 (Special Class) Marmalade Workshop

イギリスで、マーマレードは寒い日に作る冬の雰囲気の作業です。日本にはない柑橘、スペイン産の「セビリアオレンジ」というビターオレンジが一番使われ、その品種はイギリス市場に12月後半から2月まで入る。雪が降る日など、大きな鍋がブクブクして、キッチンにオレンジの香りが広がるがとてもイギリスらしいウィンターシーン。 日本に酸味と苦味のある柑橘はいろいろたくさんあるので、セビリアオレンジの代わりに毎回違う品種を作って、毎年の楽しみです。このようにイギリスに比べてとてもユニークなマーマレードがいろいろできます。シンプル作り方で、成功するためのコツをしっかり説明しますので、ご自宅でもお好みのシトラスでMy Marmaladeは作れるようになります!マーマレードはちょっと時間かかる慌てないものなので、沸騰しながらホットクロスバンズなどに使われるオレンジピールの砂糖漬けも作ります。 このレッスンは6名までです。(特別計画のワークショップレッスンですので回数券の客様は追加7000円を頂きます。(そうしますとは4回の回数券はいつも通り500円お得になりますと、8回の場合は750円お得になります。)このレッスンは6名までです。レッスンで作ったマーマレード2種類と、オレンジピールの砂糖漬けをお持ち帰りいただけます。

In the UK, making marmalade is a wintery pastime. A pot of bubbling marmalade scenting the house with the fragrance of oranges is a very lovely, and quite British thing to do on a snowy day. This seasonality is because the best oranges to use for the British style, tart and bitter marmalade are Seville oranges, and these are only available between December and February. Unfortunately Seville oranges are not available here, but Japan has a huge variety of interesting oranges and other citrus fruits, some of which are bitter and sharp like Sevilles, and so you can make excellent and unique marmalade right here in Japan. In this lesson you'll learn a comparatively simple way of making marmalade that works with a variety of citrus fruit. If you have a “kaisuuken” multi-ticket, you can use it for this lesson, and there will be a surplus charge of 7,000 yen which you can pay on the day (in this way you retain your regular 750 yen discount for holders of the 8-multitickets, and 500 yen discount for holders of the 4-multitickets). This lesson is for up to 6 people. You will take home 2 types of marmalade made in class, and candied orange peel to use in your own baking.
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